div class="empower-ad" data-empower-zone="157462">

Her şey hakkındaki oyun Everything’in sergisi Digi.logue’da!

- Advertisement -

İçinde oyun oynanabilen sergi…

Zorlu Holding ve Zorlu Performans Sanatları Merkezi’nin günümüzün en önemli kavramlarından biri haline gelen dijital dönüşümü desteklemek üzere hayata geçirdiği Digi.logue, yeni bir sergiye ev sahipliği yapıyor. 11 Mayıs Perşembe günü, Zorlu PSM’de yer alan Digi.logue Space’te açılan sergi; şimdiye dek sayısız ödül kazanan ve başarılarıyla adından söz ettiren 31 yaşındaki David OReilly’nin Playstation’dan çıkan Everything oyunuyla aynı adı taşıyor.

Sergide; David OReilly tarafından yazılan ve ünlü filozof Alan Watts’ın ilham verici felsefesiyle anlatılan “Everything” isimli video oyununun yanı sıra sanatçının, birçok ödüle layık görüldüğü, Venedik Bienali ve MoMA’da gösterilen, aralarında “Please say something” ve “The External World” filmlerinin bulunduğu bir seçki de yer alıyor. Ayrıca vizyona girdiğinde çok tartışılan Spike Jonze’un yönetmen, OReilly’nin ise animasyon direktörlüğünü üstlendiği “Her” filminden kısa bir bölüm de yine sergi kapsamında gösteriliyor. Ziyaretçiler, aynı zamanda Digi.logue Space’de özel olarak dizayn edilmiş alanlarda sanatçının sergiyle aynı adı taşıyan ve 2017’de mutlaka deneyimlenmesi gereken oyunlar arasında gösterilen son video oyunu Everything’i de oynayabiliyor.

Satışa sunulduğu andan itibaren tüm dünyada büyük ilgi gören oyun, doğal simülasyon yöntemiyle kullanıcılarına evreni keşfetme şansı tanıyor. Everything’in en önemli özelliklerinden biri, dünya ile kişi arasında, bitmeyen bir belgesel film formatında ilerlemesi olarak öne çıkıyor. Oyunda kullanıcının kendini; hayvanlardan gezegenlere, galaksilerden oyun içerisinde görülebilen 3000 çeşit canlı-cansız nesneye dönüştürebilmesi oyunun ismine de ilham verirken, Everything’in esas özelliği dış ve iç uzay arasında seyahat etme, dünya içinde dünya kurabilme ve diğer oyunların aksine zorunlu hedef veya görevler olmaksızın hayal gücünün sınırlarını zorlayarak sıra dışı bir deneyim yaşatması oluyor.

- Advertisement -

Everything sergisi, 3 Temmuz Pazartesi gününe kadar Zorlu PSM’de yer alan Digi.logue Space’te meraklılarını bekliyor.

Haberler

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Önerilen Haberler