div class="empower-ad" data-empower-zone="157462">

İran devriminin oyunu geliyor: 1979 Revolution

- Advertisement -

İran kökenli eski bir Rockstar Games çalışanı olan Navid Khonsari’nin başında olduğu Ink Stories tarafından tasarlanan oyun sonbaharda geliyor.

1979 İran İslam devrimi hakkında muhakkak bir şeyler okumuş, okumadıysanız da meşhur tutsak krizini konu alan Argo’yu izlemişsinizdir. Hollywood yapımlarının isabetliliği konusuna girmeyeceğiz ama oyun üç aşağı beş yukarı haberdar olduğunuz gibi, tek adam döneminin, dikta yönetiminin baskılarından bunalmış koca bir milletin isyan edip, devrim yaptıktan sonra kendisini en az eskisi kadar büyük başka baskıların, başka dikta yönetimlerinin kucağına atma hikayesini anlatacak.

Bu kez 1979 olaylarını, yaptığı devrime sevinemeden kendisini başka baskıların içinde bulan İran’lıların gözünden göreceğiz gibi gözüküyor. Oyunun görselleri fazlasıyla Walking Dead’i andırmadı değil, konu da daha önce işlenmemiş, üstelik burnunumuzun dibinde gelişen bir hikaye.

Bu noktada akla Tom Robbins’in yazdıkları geliyor;

1979: Revolution’ın ilk bölümü olan Black Friday’i Eylül ayı civarında bekliyoruz, merakla.

Haberler

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Önerilen Haberler