div class="empower-ad" data-empower-zone="157462">

Kuzey İrlanda hükümeti ülkeyi Minecraft’ta yeniden yarattı!

- Advertisement -

Minecraft dünyasından ara sıra ilginç haberler paylaşmaya çalışıyoruz, açıkçası öyle yaratımlar var ki şapka çıkarmadan duramıyoruz.

Bu seferki konumuz Britanya’nın en kendi halinde bölgesi olan Kuzey İrlanda. Ekonomi Bakanı Arlene Foster’ın öncülüğünde geliştirilen proje neticesinde, eğitimsel amaçlarla da kullanılmak adına herkesin özgürce indirebileceği, gerçek boyutta bir Kuzey İrlanda haritası oluşturuldu ve Minecraft oyuncularının beğenisine sunuldu.

Doğru şekilde modellenebilmesi için OSNI’nin dataları üzerinde çok uzun çalışma saatleri sonucunda şekillenen harita tıpkı gerçekte olduğu gibi 14000 kilometrekare ölçeğe sahip ve her biri 12.5 metrekare ölçekte 5 milyondan fazla Minecraft bloğunun yardımıyla yapılmış. Haritada Kuzey İrlanda’ya ait her yolu, her tarihi eseri, her meydanı bulmak mümkün.

Projenin “fikir anası” olan Ekonomi Bakanı Arlene Foster “Minecraft sadece bizim çocuklarımız tarafından değil, tüm dünyada çok sevilen bir yapım. Biz de onlara bu çalışmayla kendi bildikleri topraklarda özgürce dolaşıp oyun oynayabilecekleri bir ortam yaratmaya çalıştık. Şimdi oyuncular istedikleri zaman Giant’s Causeway’e, Marble Arch mağaralarına, okullarına hatta evlerine dahi gidebilecekler” yorumunu yaptı.

“Bunu sadece bir oyun olarak görmemek gerekiyor, Minecraft genç insanları üst düzeyde katılımcı olmaya ve yaratıcılığa sevk eden bir yapım ve çocuklara coğrafya, bilim, teknoloji, mühendislik ve bilgisayar programcılığı konusunda bir şeyler öğretebilmek için harika bir araç.”

Bu OSNI’nin katkılarıyla oluşturulan ilk Minecraft projesi de değil bu arada, geçtiğimiz yıl tamamlanan diğer projeler sayesinde Britanya’nın geri kalanını da Minecraft’ta bulabilmeniz mümkün.

Kuzey İrlanda haritasını şuradan indirebilirsiniz: http://www.nidirect.gov.uk/osni-minecraft-ni-map

- Advertisement -

Haberler

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Önerilen Haberler