div class="empower-ad" data-empower-zone="157462">

Oculus Rift’in çıkış oyunu Adr1ft, Mart ayında PC’de!

- Advertisement -

Geçtiğimiz yıl bu dönemlerde duyurulduktan sonra birbiri ardına videoları ile aklımızı alan Adr1ft’in VR olmayan versiyonu da hazır ve Mart’ta Steam’de olacak.

Videoyu mutlaka izlemişsinizdir, uzay boşluğunda süzülen ve görevimizi yerine getirmeye çalışan bir astronotu canlandırıyoruz oyunda. Sonra yüzümüzü güneşe ve uzay istasyonumuza dönüyoruz, henüz sebebini bilmediğimiz bir şekilde bir uzay gemisi önünüzden geçip gidiyor ve geride uzay istasyonunun kalıntılarından ve başımıza bela olacak milyonlarca uzay çöpünden başka bir şey bırakmıyor.

Gerçekten sizi 3D atmosferin içinde hissettiren, uzay boşluğundaki o sınırsız yalnızlığın, nefes alıp verişlerin, elinizi uzatsanız tutabilecekmişsiniz gibi gelen ama bir daha asla ulaşamayacağınızı bildiğiniz, ağır ağır uzaklaşan yaşam kapsülünün hissettirdiklerini, boğazınızı aynı derecede düğümlemeyi hedefleyen bir oyun var artık.

Oyun son zamanlarda epey talep gören ‘survival’ türünü gerçek anlamda bir üç boyutlu ortamla buluşturmayı hedefliyor ve -eşyanın tabiatından dolayı- size doğru uçan küçük bir civatanın uzay ortamında en büyük düşmanınız olabileceğini de düşünürsek, bolca da gerileceğimizi garanti ediyorlar. İki kişilik bir ana ekip tarafından kurulmuş Three One Zero tarafından, Oculus Rift desteği ile Unreal Engine 4 kullanarak geliştirilen Adr1ft, Oculus Rift’in yanında Mart ayında PC ve kısa bir süre sonra da konsollar için piyasada olacak.

Oyunun yapımcılarına gelirsek aslında her şey 2013 yılında Microsoft Xbox One’ın ‘internete bağlı olma zorunluğununa’ karşı olan oyuncuların yaptığı eleştiriler ile başladı. Ardından firmanın kreatif direktörü Adam Orth çıkıp oyunculara ‘şikayet etmek yerine durumu kabullenmeleri’ telkinini yapınca ortalık karıştı ve şirketten istifa etmek zorunda kalan Adam Orth şehri terkedip Güney Kaliforniya’ya taşındı. Orth, Adr1ft’te olan bitenlerin aslında o tarihlerde kendi yaşantısının mahvolmasına yol açan şeylerin bir metaforu olduğunu söylüyor.

Oyunun sanat yönetimi 2001: A Space Odyssey, kurgusu ve teması ise Gravity’den esinlenmiş durumda. Konu hakkında çok fazla detaydan bahsedebilmek mümkün değil, Journey’e benzeyen açık uçlu bir oyun ile karşı karşıyayız.

Haberler

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Önerilen Haberler