div class="empower-ad" data-empower-zone="157462">

Quantum Break basına tanıtıldı

- Advertisement -

Microsoft’un Xbox One ve Windows 10 için çapraz platform olarak duyurduğu Quantum Break, Kanyon DOT’ta yapılan lansman ile basına tanıtıldı.

Tüm oyun ve teknoloji basınının bulunduğu lansmanda, Xbox Türkiye Kategori Müdürü Necibe Özer’in sunumunun ardından oyunun sinematik girişini dev ekrandan izledik ve oyunu hem Windows 10, hem de Xbox One üzerinden deneyim etme şansı yakaladık. LEVEL okurları da Quantum Break’in geniş bir incelemesini önümüzdeki ay okuyabilecekler.

Quantum Break hakkında bilgi notlarını da paylaşmış olalım;

• Windows 10 ile oyun dünyasına yeni bir soluk getiren Microsoft, aksiyon dolu gerilim oyunu Quantum Break ile Xbox ve Windows 10 cihazları üzerinden oyunseverlere ulaşıyor

• Microsoft stüdyo ve Remedy Entertainment’ın aksiyon dolu gerilim oyunu Quantum Break, XBox ve Windows 10 cihazlarda oyunseverlerin kullanımına sunuluyor. Oyunun XBox versiyonu Xbox oyun mağazası, Windows 10 versiyonu ise Windows Store üzerinden indirilebilir.

• Windows 10 ile birlikte gelen streaming özelliği ile Xbox One’a sahip Windows 10 kullanıcıları, oyun yayını yani streaming sistemi ile oyunlarını bilgisayarları üzerinden oynayabilecek. Ayrıca yeni sistem ile gelecek Windows 10 için Xbox uygulaması, PC’niz üzerinden diğer Xbox One sahibi arkadaşlarınızla ‘party chat’ yapmanızı da sağlıyor.

• Oyunda Animorphs dizisindeki Jake karakteriyle bilinen Shawn Ashmore ve Game of Thrones’tan Lord Baelish karakteriyle tanıdığımız Aiden Gillen’ın yanısıra, Fringe dizisinde Phillip Broyles karakterini canlandıran Lance Reddick ve Lost dizisinde Charlie karakteriyle tanıdığımız Dominic Monaghan gibi ünlü karakterler de yer alıyor. Oyun için özel olarak çekilen ve toplam 4 bölümden oluşan dizi de oyun içinde kullanıcıların hizmetine sunuluyor. Oyunseverlerin dizi bölümlerini izleyebilmeleri için oyunda ilerlemeleri gerekiyor.

- Advertisement -

• Quantum Break devrimsel bir eğlence deneyimi sunuyor. Oyun, Remedy Entertainment ve Microsoft Stüdyoları işbirliği ile Xbox One ve Windows 10 için özel olarak geliştirildi.

• Oyun, yıldız bir kadroyla kısmen sert sahneler, kısmen oyun içi canlı aksiyon şovlar içerirken canlı hikaye anlatımları, zengin karakterler ve Remedy’nin alışılmış senaryo sürprizlerini barındırıyor.

MN8C0476_small

• Oyunda yapılan tercihler, oyun ve şov arasındaki eşsiz bir eğlence deneyimini birçok yoldan tamamlayan bir hikayeyi resmediyor. Kahramanları anlamak için oyunu oynamak, kötü adamların farkına varmak için oyun içi şovları izlemek gerekiyor.

• Bunlara ek olarak, Xbox Live ve Xbox app ile PC ya da Xbox’taki Xbox arkadaşlarınızla iletişimde kalıp başarılarınızı ve skorlarınızı paylaşarak kendi “Quantum Break” maceranızı yazabilirsiniz. Ayrıca, Game DVR ile Windows + G tuşlarına basarak “Quantum Break” oyun kliplerinizi ve ekran görüntülerinizi anında kaydedebilir, bu klipleri Xbox Live’da ya da herhangi bir sosyal medya hesabında paylaşabilirsiniz.

• QuantumBreak Windows 10 sürümünde 4K çözünürlük, DirectX 12 ve 60 fps desteği bulunuyor.

• Soluk soluğa süren bir macerada, kahramanımız Jack zamanı kontrol ederek, geleceğini belirlemeye çalışıyor. Oyun kahramanlar hakkındayken, serimiz kötü adamların üzerine odaklanıyor. Oyunun içerisinde geçen serimizde ise hikayenin diğer yüzünü, Monarch Solutions adındaki acımasız şirket tarafından idare edilen düşman kampında neler olduğuna şahit oluyorsunuz.

• Xbox One olarak son bir sene içerisinde radikal adımlar attık, bir dizi özel ve yeni oyun ile oyunseverlerin karşısında çıktık. Son 8 ayda Xbox One üzerinden 6.6 Milyar saat oyun oynandı. Xbox One Gears of War: Ultimate Edition paketinden, Elite Controller’a gibi birbirinden güzel yeniliklerle oyunseverlerin yüzünü güldürdük, oyun dünyasına renk kattık.

• Halo 5: Guardians, Rise of the Tomb Raider, Forza Motorsport 6 and Gears of War: Ultimate Edition yılbaşı döneminde tüm dünyada 1 milyonun üstünde sattı. Geçtiğimiz senelere kıyasla Microsoft Stüdyo’larının desteği ile çıkan özel oyunlarımızın sayısını ikiye katladık. Quantum Break bu senenin ilk oyunu, ilk göz ağrımız ama şimdiden gözlerimizi güldüren yorumlar almaya başladık, geçen sene elde ettiğimiz başarılı performansımızı bu sene de devam ettirmeyi amaçlıyoruz.

• Bu heyecan ve aksiyon dolu oyunumuzu Windows 10 altyapısı ile güçlendirme kararımızın altında, oyun severleri özgür kılma; istedikleri an, istedikleri yerden oyunlarına devam edebilme isteğimiz yatıyor.

• Windows 10 ile oyun dünyasına bir ivme katmak ve bu dünyayı daha da büyütmek istiyoruz. “Dünya senin oyun alanın” derler, işte biz Windows 10 ile esasında bu söylemi bugün somutlaştırıyoruz.

• Teknolojinin vaat ettiği kesintisiz erişimi artık cihazlardan bağımsız, Windows 10 işletim gücünün altyapısı ile her an, her yerden, herkese açıyoruz.

• “Quantum Break” oyununda, oyun severlere yeni performans ve sadakat seviyeleri sunan DirectX 12 desteği de dahil, Windows 10 işletim sisteminin tüm gücünü ve altyapısını kullanıyoruz. DirectX 12 ekran kartının oyunlara etkisini daha da arttırmak için geliştirilmiş bir çözüm. Oyun yapımcıları PC için geliştirdikleri DirectX 12 oyunlarından artık konsollara benzer verim alabilecekler. Daha düşük donanımla, daha iyi grafikler görebileceğiniz bir oyun deneyimi hedefliyoruz. Oyuncular artık kendi aralarında kaydettikleri bölümleri, oyun skorlarını ve başarılı performanslarını birbirleri ile paylaşabilecekler.

• Geçen hafta Microsoft’un Build etkinliğinde duyurduğu üzere Windows 10 bugün 270 milyon cihazda aktif olarak kullanılıyor. Microsoft tarihindeki en hızlı yayın Windows konumuna ulaştık. Sadece PC de değil, telefondan tablete birçok cihaz üzerinden artık oyunlarınıza ulaşabileceksiniz. Windows 10 olarak oyun dünyasının bir parçası olmaktan ve oyunsa katılmaktan büyük heyecan duyuyoruz.

• Windows 10 PC’lerde oyun oynanırken geçirilen zaman toplamda 1 milyon yıla ulaştı. Ek olarak Xbox One oyunları Windows 10 PC’lere aktarılıp oynanırken 10 milyon saat geçirildi.

MN8C0146_small

Haberler

1 Yorum

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Önerilen Haberler