div class="empower-ad" data-empower-zone="157462">

Teröristlerin haberleşmek için PS4 kullandığı haberlerine Sony’den yanıt geldi!

- Advertisement -

Cuma akşamı Paris’te düzenlenen organize saldırının ardından Belçika iç işleri bakanı Jan Jambon teröristlerin haberleşmek için PS4 kullandığını iddia etmişti.

130’dan fazla kişinin ölümüne yol açan ve pek çok noktada aynı anda düzenlenen saldırının ciddi anlamda organize bir eylem olduğu ortada, bir şekilde istihbarat kuvvetlerinin takibinden de kaçmayı başarmış gibi gözüküyor.

Belçika radikal terör örgütlerine katılımın en yoğun olduğu ülkelerden biri ve Jan Jambon’da yaptığı açıklamada terörist grupların iletişim ağlarına ve bu ağlar ile nasıl organize olduklarına değinmiş, Playstation 4’ün terörist guruplar arasında iletişim için kullanıldığını ve konsol üzerindeki bu iletişim ağının giderek büyüdüğünü söylemiş ve konu hakkında uyarılarda bulunmuştu.

Burada en önemli nokta ambon’un Playstation 4’ün takibinin WhatsApp’ın takibinden daha zor olduğunu söylemesiydi ve elbette oyuncular olarak bu açıklamaların ardından gözlerimizi Sony’nin konu hakkında ne düşündüğüne diktik. Sony’den de fazla gecikmeden bir açıklama geldi.

Sony’den gelen açıklamada Playstation 4’ün tüm modern aygıtlarda olduğu gibi oyuncuların ve arkadaşların birbiriyle iletişime geçmesine müsaade ettiği ve bunun da kötü niyetle kullanılma ihtimali olduğuna vurgu yaptı. Buna rağmen kullanıcılarını koruma sorumluluğunu çok ciddiye aldıklarını ve onları denk geldikleri herhangi bir illegal aktiviteyi rapor etme konusunda da cesaretlendirdiklerini belirten Sony, böyle bir durumu farkettiklerinde veya uyarıldıklarında durumu ilgili makamlara iletmek konusunda gereğini yaptıklarını ve yapmaya da devam edeceklerini belirtti.

Önümüzdeki günlerde Sony’nin chat bilgilerinin ilgili otoriteler tarafından daha rahat takip edilebilmesi adına bazı düzenlemelere gitmesi çok olası gözüküyor bu açıklamaya göre.

Haberler

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Önerilen Haberler