div class="empower-ad" data-empower-zone="157462">

The Witness oynayanları hasta etti!

- Advertisement -

The Witness’ın 16:9 oranı için kullandığı ideal olmayan FOV değeri, pek çok oyuncuda hareket hastalığı belirtilerine yol açtı.

Indie türü günümüzde bu kadar güçlendiyse bunu Steam kadar Braid gibi oyunlara da borçlu. Haliyle, söz konusu isim Braid gibi muhteşem bir yapımın ardındaki Jonathan Blow olunca, 26 Ocak tarihinde satışa sunulan oyunu merakla beklemeye ve ayın potansiyel hit’leri arasında göstermeye başladık. Oyun şimdiye kadar basından oldukça iyi puanlar almayı da başardı ve belli ki Braid’in şanını taşımaya devam edecek.

Diğer taraftan oyunun 16:9 ekran oranı için 84 derece gibi, ideal olmayan bir hFOV kullanması sebebiyle, fisheye görüntüye maruz kalan oyuncuların bir kısmında ve Eurogamer Editörü John Bedford’da hareket hastalığı (motion sickness) belirtileri görüldü.

Hareket hastalığı halk arasında basitçe “deniz tutması, araç tutması” gibi durumlara verilen isim ve soğuk soğuk terlemenize, midenizi bulanmasına ve başınızın dönmesine yol açıyor. Nadiren de olsa bazı arkadaşlarınızın FPS oyunları oynayamaması da bu yüzden ve rahatsızlık verici hale geldiği durumlarda doktorunuzdan yardım almanız gerekebiliyor.

Oyuna kısa zaman içinde gelecek yama ile daha geniş bir FOV eklenecek ve oyuncunn hızlanma ve yavaşlaması daha “seri” şekilde gerçekleşecek.

The Witness nasıl oynanır merak edenler için;

Haberler

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Önerilen Haberler