div class="empower-ad" data-empower-zone="157462">

Valve’den yeni Steam Controller videosu

- Advertisement -

Steam’in yeni Controller’ı artık son halini aldı sayılır, Valve’de bunun üzerine Steam Controller’ın özelliklerini tanıtan bir video yayımladı.

Steam’le ilk tanışmamı hatırlıyorum da, yanılmıyorsam 2005 yılıydı ve satın aldığım ekran kartının içinden Half Life 2 oyununun kutulu olarak çıkmasını beklerken Steam kartı ile karşılaşmış, firmaya teessüflerimi bildiren bir mail atmıştım. Gel zaman git zaman Steam günlük hayatımızın bir parçası oldu, on senelik steam hesaplarımızda yüzlerce oyun birikti, hatta bir kaç başarısız denemeden sonra gayet önü açık Steam makineleri ve nihayet Steam Controller bile tanıtıldı.

Peki bu Steam Controller’ın standart gamepad’lere göre ne farkı olacak, bu sorunun yanıtı bazı açılardan önemli. Özellikle de benim gibi gamepad ile fps oynayamayan insanların bu Controller ile ne kadar rahat edeceği hala bir muamma olmasına rağmen son videoda bazı ipuçları var. Öncelikle Controller’ın son halinde tetik tuşları bulunuyor ve haptik geri bildirim mevcut, ayrıca oyun türüne göre sınırları oldukça geniş tutulmuş bir kişiselleştirmeden de bahsediliyor.

Ben halen touchpad benzeri alanların hassaslığı konusunda endişeli olsam da, cihazın oldukça umut verdiği kesin.

Haberler

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Önerilen Haberler