div class="empower-ad" data-empower-zone="157462">

Yeni Apple TV’nin kumandası aynı zamanda controller!

- Advertisement -

Çıkacak olan yeni Apple TV’nin kumandası Wii gibi işlev görüp hem normal televizyon izlemeye hem de oyun oynamaya yarıyor. Yeni kumanda hem dokunmatik cam ekrana sahip, hem de üzerinde oyunlar için tuşlar mevcut.

Apple Event sırasında sahnede Rock Band yapımcısı Harmonix, Apple TV’nin çıkış oyunu olan Beat Sports’u tanıttı. Beat Sports, Apple TV’de aynı Wii’de oynadığımız gibi oynayabileceğimiz bir oyun. Yeni oyunun amacı arkada müzik çalarken zamanla senkronizeli bir şekilde gelen topları beysbol sopasıyla savurmak.

Avatarımızı cam ekranda parmağımızı kaydırarak hareket ettirirken, kumandayı sallayarak beysbol sopasını sallıyoruz. Kulağa gayet mantıklı geldi. Harmonix ayrıca Apple Event sırasında oyunun Apple TV’nin çıkış oyunu ve 4 kişiye kadar multiplayer desteği olduğunu söyledi.

Apple TV için duyurulan diğer oyunlar ise Guitar Hero Live, Rayman Adventures, Super Bros Creator, Disney Infinity 3.0 ve mobil hit oyun Crossy Road. Crossy Road aynı zamanda co-op oynanabilecek.

Bu arada Siri yine Apple TV’de de bize film, oyun ve ya dizi önermek için bulunacak. Siri her yerde!

Apple TV’nin çok-amaçlı kumandasının fiyatı ise, 32Gb için 149 dolar ve 64Gb için 199 dolar. Sadece kumandasının bu kadar pahalı olduğunu düşünürsek Türkiye’de pek satabileceğini sanmıyorum şahsen, ama kim bilir. Apple, ilk Apple TV’yi Mart 2007’de satışa çıkarmıştı ve 40Gb olanının fiyatı 299 dolardı, Mayıs 2007’de ise bunu 160Gb olanı takip etti, aynı zamanda Mayıs ayında ilk Apple TV için Youtube desteği de gelmişti.

Eğer iPhone’da oynadığınız herhangi bir oyun varsa hiçbir bilgi kaybetmeden oyunu Apple TV’ye taşıyabilir ve rahatça oynayabilirsiniz.

- Advertisement -

Apple TV’nin Ekim ayı gibi çıkması bekleniyor.

Haberler

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Önerilen Haberler