div class="empower-ad" data-empower-zone="157462">

Naughty Dog, tehdit mesajı alan çalışanlarına destek çıktı

- Advertisement -

Naughty Dog, The Last of Us 2 geliştiricilerinin ölüm tehditleri almasının ortaya çıkmasından hemen sonra, tacizleri yazılı olarak kınadı.

The Last of Us 2 başarılı bir çıkış yapmış olmakla birlikte, oyunun bir kısmı piyasaya sürülmeden önce sızdırıldığı için oyun hakkındaki söylemler zaman içinde giderek daha toksik hale geldi. Bunun yanı sıra oyun hakkında olumsuz eleştiriler ve ikinci oyunda aradığını bulamayanların oluşturduğu hayal kırıklığına uğradığını söyleyen ‘fanlar’ da var.

“Her ne kadar eleştirilere açık olsak da ekibimizden insanlara yöneltilen tehdit ve şiddet eğimli içerikleri kınıyoruz. Takım çalışanlarımızın güvenliği bizim en büyük önceliğimiz, ancak bu tür davranışların kökünü kazımak ve yapıcı ve bir eleştiri ortamı sürdürmek için hepimiz birlikte çalışmalıyız.”

Naughty Dog’un yaptığı açıklama, Last of Us 2’de Abby’yi seslendiren Laura Bailey’nin kendisine gelen tehdit mesajlarını paylaşmasının ardından geldi.

“Aslında buraya sadece olumlu şeyler atmaya çalışıyorum ama bazen gerçekten çok ezici şeyler geliyor. Bazı yerleri kapadım, çünkü anladınız siz, spoiler olur.

- Advertisement -

Bu arada bu nefret söylemlerini nötrlemek için bana olumlu mesajlar gönderen herkese teşekkür ederim. Benim için anlatabileceğimden çok daha büyük anlamı var.”

Geliştirme şefi kişisel hesabından tepki gösterdi

Naughty Dog’un geliştirme şefi Neil Druckmann, Bailey’nin maruz kaldığı nefret suçu ardından konuyu kişisel Twitter hesabından da dile getirerek insanları hayvanlardan ayıran hoşgörü ve empati yeteneğinden yoksun bazı ‘insanların’ nefret dolu mesajlarını paylaştı.

Oyunu sevebilirsiniz de sevmeyebilirsiniz de ve bu konuda düşüncelerinizi paylaşabilirsiniz. Ancak ne yazık ki aldığım çoğu mesaj acımasız, nefret dolu ve şiddet içerikli. İşte birkaç tanesini buraya koyuyorum (ifşalamanın önemli olduğunu düşünüyorum).

Uyarı: transfobik, homofobik, Yahudi düşmanı söylemler var.

Destek mesajları gecikmedi

Nefret söylemlerinin ortaya çıkması ardından destek mesajlarının gelmesi de gecikmedi.

“O kadar destek içerikli mesaj var ki… Her zaman iyi insanların kötülere ağır bastığına inanırdım. Bunu bugün bana tekrar hatırlattığınız için teşekkürler.”

“Destek içerikli tüm sözleriniz için teşekkürler. Şunu bilin ki tanrı bu oyunu ikinci kez yapmam için bir şans daha verseydi, tüm oyunu yine baştan yapardım.”

Daha olumlu şeyler olması dileğimle. Destek mesajlarınızı çok seviyorum.”

Haberler

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Önerilen Haberler