div class="empower-ad" data-empower-zone="157462">

Türk oyunu Son Korsan, Amerika’daki oyunculara açılıyor

- Advertisement -

Türkiye’nin en büyük ve öncü oyun stüdyolarından biri olan Consala Games’in savaş ve strateji oyunu Son Korsan, 2015 yılının son çeyreğinde Amerika’ya açılıyor.

Türkiye’de tamamen yerli kaynaklar ile geliştirilen, kayıtlı 2 milyondan fazla kullanıcısı bulunan Son Korsan oyunun geliştiricisi Consala Games, oyunu farklı kıtalara taşıma kararı alarak lokalizasyon çalışmalarına hız verdi. Şirket ilk etapta Amerikalı oyunculara gerçek bir korsanlık deneyimi yaşatmayı hedefliyor. Türk ve çevre ülkelerdeki oyuncular tarafından oldukça beğenilen oyunun Amerikan ve global oyuncu kitlesi tarafından da oldukça yoğun ilgi görmesi bekleniyor.

Amaç, Türk oyunlarını global oyuncular ile buluşturmak
Türkiye’de üretilen oyunlar içerisinde global pazara açılabilen oyunların az olduğu dikkate alındığında, Consala Games’in oyunlarını global oyuncu kitlesi ile buluşturma hamlesi Türkiye’deki oyun çevrelerinden olumlu tepkiler alıyor. Rakiplerinden teknolojik olarak da ayrılmayı başarmış bir oyun olan Son Korsan’a yurtdışındaki oyunculardan gelen yoğun ilgiyi de dikkate alan Consala Games, bu oyunculara kendi dillerinde daha kaliteli bir hizmet sunmaya amaçlıyor. İlk etapta son Korsan ile ABD pazarına giriş yapacak olan Consala Games, diğer oyunlarını da bu pazara getirmeyi planlıyor.

Son Korsan, Osmanlı dönemine ait motifler ile dünya çapında beğeni topluyor
Çok sayıda oyun içi görev, zengin içerik ve PvP modu ile oyunculara gerçek korsanlık deneyimi yaşatan Son Korsan oyununda, oyun severler Osmanlı dönemini yaşama şansını bulabiliyor. Kanuni Sultan Süleyman’ın haritasına ait parçaları toplayarak bir hazine macerasına atılan oyuncular, 5vs5 MOBA (Multiplayer Online Savaş Arenası) arenasında rakiplerine karşı boy gösteriyor, karşılarına çıkan rakip oyuncuları denizin derin sularına gönderebiliyor, ticaret yaparak akçe kazanabiliyor veya Deathmatch (Ölüm haritası) haritasında rakip oyuncularla kozlarını paylaşarak çeşitli ödüller kazanabiliyor.

Oyuncular ayrıca; bayrak yarışı, ada fetihleri, dragon ve futbol etkinliği gibi özel etkinliklere de katılarak, oyun heyecanını en üst seviye taşıyabiliyor. Gerçek dünya haritası teması üzerine tasarlanan haritaları sayesinde Son Korsan, oyun severlere daha gerçekçi bir oyun imkanı da sunuyor. Tüm bu özelliklerinin yanında İstanbul’un Fethi simülasyonu her ay oyunda bir etkinlik olarak oyunculara sunuluyor. Bu etkinlikte oyuncular Konstantinopolis’i tekrar fethediyor.

2008 yılında Türk yazılımcılar tarafından kurulan Consala Games’in geliştirdiği oyunlar, Türkiye başta olmak üzere birçok ülkedeki oyunculardan yoğun ilgi görüyor. Merkezi İstanbul’da olan şirketin yapımcılığını ve yayımcılığını yaptığı MineFight, Son Korsan ve Novagun oyunları yalnızca web üzerinden değil aynı zamanda Facebook, iOS ve Android gibi platformlar üzerinden de oynanabiliyor.

Basın bülteninden derlenmiştir.

Haberler

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Önerilen Haberler