div class="empower-ad" data-empower-zone="157462">

Zula, Türkiye’nin ilk kadın espor ligini başlattı

- Advertisement -

Zula’nın yaratıcısı InGame Group, Türkiye’de ilk ve tek profesyonel kadın espor ligi “Zula Kadınlar Ligi”ni hayata geçiriyor.

Kadınlara özel bireysel turnuvalar ve çeşitli etkinliklerle esporda kadınların varlığının güçlendirilmesini destekleyen InGame Group, profesyonel kadın esporculara alan açılması için önemli bir adım atarak, Zula Kadınlar Ligi’ni başlatttı. İlk karşılaşmaları 13 Haziran Cumartesi günü başlayan ligde 6 profesyonel takım şampiyonluk için mücadele edecek.

İki aşamalı lig sisteminde tüm maçlar canlı yayınlanacak

Lig ve play-off’lar olmak üzere iki aşamalı bir sistemle gerçekleşecek Zula Kadınlar Ligi’nde, haziran ayı boyunca lig karşılaşmaları devam edecek. Lig aşamasını ilk 4 sırada tamamlayan takımlar, yoluna temmuz ayında oynanacak play-offlar üzerinden devam etmeye hak kazanacak.

Tüm maçlar, haziran ve temmuz ayları boyunca cumartesi ve pazar günleri oynanacak. Büyük finallerde ise en iyi oyununu ortaya koyan takım, Zula Kadınlar Ligi’nin ilk şampiyonu olacak. Ligin tüm mücadeleleri, Zula Oyun Espor’un YouTube kanalından canlı yayınlanacak.

40 bin TL’lik ödül havuzu için yarışacaklar

Zula Kadınlar Ligi’nin toplam ödül havuzu 40 bin TL olarak belirlendi. 6 takımdan her biri, şampiyon olarak toplam ödül havuzundan en büyük payın sahibi olmak için de mücadele edecek.

Takımlar, All-Star organizasyonu içinde düzenlenen Kadınlar Turnuvası’nda şampiyon olmayı başaran ve müzesine bir tane de lig kupası eklemek isteyen Mod-Z Esports, Türkiye’nin hem ilk büyükşehir belediye takımı, hem de tüm belediyeler içinde ilk kadın espor takımı olan Ankara Büyükşehir Belediyesi ASKİ Espor, Türkiye’nin en köklü espor takımlarından olan ve Zula Süper Lig’de olduğu gibi Zula Kadınlar Ligi’nde de şampiyonluk parolasıyla yola çıkan FastPay Wild Cats, kadın oyuncular için ilk kez takımlar düzeyinde gerçekleşen turnuvada 3. olmayı başaran İstanbul Espor, eski günlerine dönmek isteyerek lige damga vurmayı hedefleyen Gamers of Future ve son olarak ilk profesyonel lig heyecanını yaşayacak olan Steel Tactics’den oluşuyor.

 

Haberler

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Önerilen Haberler