Konami adını son bir senede iyi veya kötü oldukça sık duyduk, bu seferki haber de maalesef keyifli sayılmaz.
Hideo Kojima’nın Metal Gear Online’ın sorumluluğunu verdiği “ileri üssü” Kojima Productions LA stüdyosu Konami’nin aldığı kararla kapatıldı ve 30’dan fazla çalışanı işten çıkartıldı.
Diğer bir ilginç tarafı ise Kojima’nın ne kadar fazla dostu olduğunu da göstermesiydi çünkü dün gece resmi olmayan söylentileri duyuranlar arasında diğer firmaların kurucuları, çalışanlar, görsel yönetmenleri ve geliştiricileri de vardı, tıpkı 3D Realms’in kurucularından George Broussard gibi.
BREAKING: Rumor tells me that Konami has shut down the Kojima Productions LA studio, taking with it approx 35 jobs, just before Xmas.
— George Broussard (@georgeb3dr) November 3, 2015
Los Angeles stüdyosu Hideo Kojima tarafından 2013 yılında MGS V: The Phantom Pain’in gelişimine yardımcı olmak adına kurulmuş ve oyunun Metal Gear Online tarafından sorumluydu. En parlak döneminde 60’dan fazla çalışanı olan stüdyonun çalışanlarının bir kısmı geçtiğimiz aylarda işten çıkartılmış ve stüdyonun Kojima Productions LA olan adı Konami Los Angeles Studio olarak değiştirilmişti, tam da Kojima’nın adının MGSV:TPP’in kutusundan silindiği günlerde.
6 Ekim günü açılan Metal Gear Online geçtiğimiz günlerde çok ciddi bir yama desteği almıştı ve gözüken o ki Metal Gear Online’ın çıkışından hemen önce tüm sorumluluk Konami’nin Japonya stüdyosuna kaydırılmış ve LA stüdyosu destek görevine çekilmişti.
Konami’den resmi bir açıklama bu haber hazırlandığı sırada gelmemişti.